Terugblik op de 1e testdag Hilversum Wandel Challenge

Geplaatst door: Janine

Home > Initiatieven > Terugblik op de 1e testdag Hilversum Wandel Challenge

Niet alleen de vrijwilligers maar ook de deelnemers hadden er zin in! Direct om 10.00 uur kwamen de eerste deelnemers al binnen druppelen. Bij binnenkomst eerst maar even een kopje koffie of thee aan de bar, om daarna aan te schuiven bij de tafel voor de inschrijving.

Met wat extra informatie, een testformulier, een logboekje en soms wat lichte zenuwen konden de deelnemers verder om de bloeddruk en de buikomvang te laten meten en om op de weegschaal te gaan staan van de diëtiste. Hier werden het gewicht, de vetmassa en de spiermassa gemeten. Ondanks het regenachtige weer waren de deelnemers erg enthousiast om ook mee te doen aan de conditietest, begeleid door een fysiotherapeut. Terwijl de deelnemers heen en weer wandelden over het korfbalveld werd de tijd opgemeten. Zowel voor als na de wandeling werd de hartslag gemeten, om zo een indicatie te krijgen van de conditie.

De resultaten zijn door de deelnemers bijgehouden in de logboekjes zodat ze na de challenge, op testdag 2, kunnen zien wat de challenge met de gezondheid heeft gedaan.
Iedereen was erg gemotiveerd, enthousiast en blij. De gezellige en grote opkomst zorgde voor een leuke start van de Wandel Challenge Hilversum 2019!