Kennismakingsles Nordic Walking

Geplaatst door: Support

Wijkcentrum de Zoutkeet, Hilversum

2 Oktober 2019

11:00 uur

Home > Activiteiten > Kennismakingsles Nordic Walking

Op woensdag 25 september vond de eerste les Nordic Walking aangepast tempo plaats in Hilversum. Er werd enthousiast deelgenomen aan de les onder leiding van Riet van Engelen, INWA Nordic Walking trainer en MBVO docent.

Voor alle deelnemers was Nordic Walking tot dusver een onbekende sport en werd er bij aanvang aandachtig geluisterd naar de uitleg van Riet. Na een korte introductie en het uitzoeken van de geschikte ‘poles’ was het tijd om naar buiten te gaan. Vanuit het vaste startpunt, wijkcentrum de Zoutkeet, ging de groep het nabij gelegen bos in om de beginselen van de looptechniek aan te leren. Al snel werd de conclusie getrokken dat het best wel een intensieve vorm van bewegen is door het gebruik van verschillende spiergroepen. Daarbij is het mooie van Nordic Walking dat iedereen met of zonder beperking op eigen tempo mee kan doen. Naast het fysieke aspect heeft deze activiteit ook veel voordelen op sociaal vlak én kun je gedurende het hele jaar genieten van het bewegen in de buitenlucht. Vanwege de succesvolle eerste les wordt er volgende week woensdag, 2 oktober, een tweede sessie aangeboden, wederom om 11:00 vanaf Wijkcentrum de Zoutkeet.

Tijdens de Nationale Sportweek worden er door het hele land extra activiteiten georganiseerd om mensen in beweging te krijgen. Heb je vragen over wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt of wil je je aanmelden voor de tweede les Nordic Walking? Neem dan contact op met Alexandra Ochsendorf van Team Sportservice ’t Gooi via 06-1142327.

“Dat sport je fitter maakt weten we allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen. Op het veld, maar ook ernaast. 
Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert je grenzen stellen. En er overheen te gaan. 
Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger’’.
Aldus NOC*NSF. 

 

Bron: Perbericht Team Sportservice ‘t Gooi