Hilversum Diabetes Challenge 2018

Geplaatst door: Davy

Home > Initiatieven > Hilversum Diabetes Challenge 2018

Kom in beweging!
Het is aangetoond met de Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) dat regelmatig wandelen (10.000 stappen) helpt de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Men voelt zich fitter, gezonder, zelfverzekerder en ervaart meer energie voor alledaagse dingen. De Stichting Eerstelijns Samenwerking Hilversum Zuid (SEHZ) heeft in samenwerking met de BvdGF de Diabetes Challenge ook in Hilversum opgezet. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers elkaar stimuleren, veel van elkaar leren en dat deze uitwisseling van tips veel positieve resultaten geeft. Heeft u diabetes, een verhoogde bloedruk, te hoog cholesterol, verhoogde suiker, longproblemen, stress of overgewicht, dan is deze challenge iets voor u!

Informatieavond
Maandag 5 maart wordt er een informatieavond georganiseerd in de Bethlehemkerk in Hilversum. Tijdens deze avond krijgt u informatie over het doel en de uitvoering van de challenge in Hilversum. U hoeft zich hiervoor niet op te geven.

Datum: Maandag 5 maart
Tijd: 19.30 uur
Plaats: Bethlehemkerk
Loosdrechtseweg 263
1215 JV Hilversum

Wandelavonden – Loop met ons mee!
Begin april tot eind september komen elke maandagavond om 18.45 uur wandelaars bij elkaar op een vooraf afgesproken plaats in Hilversum. Onder begeleiding van verschillende zorgprofessionals (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, praktijkverpleegkundigen,
thuiszorgmedewerkers, vrijwilligers) trainen we voor de Nationale Diabetes Challenge Week eind september.

De eerste uitdaging is om drie avonden 17, 19, 20 en overdag op zaterdag 22 september in de omgeving van Hilversum onze eigen Challenge te lopen. De tweede uitdaging is om op de laatste dag (zaterdag 29 september) mee te lopen op het Challenge Diabetes Festival. Hier zijn alle deelnemers uit het hele land aanwezig om daar de laatste kilometers af te leggen en te finishen. Voor beide uitdagingen kan er gekozen worden tussen verschillende afstanden.

Tijdens de trainingen op maandagavond kunt u altijd uw vragen stellen. Ook organiseren wij een thema avond over gezonde voeding.

Start: 9 april
Maandag 9 april trappen we af met de Hilversum (Diabetes) Challenge 2018 en starten de deelnemers met hun eerste tocht. We vertrekken om 18.45 uur bij Medisch Centrum de Eedenburgh.

Wandelniveaus
Er zijn 3 wandelniveaus: basis, gemiddeld en gevorderd. Deze groepen hebben elk een eigen tempo en lopen een bepaalde afstand. Tijdens de eerste wandeltocht op 9 april bekijken we in welke groep u het beste past. U kunt altijd wisselen van groep.
Op de maandagavond streven we tijdens deze maanden naar:
– basis 5 km
– gemiddeld 7,5 km
– gevorderd 10 km (dit niveau heeft een wat sneller looptempo)

Als u vaker in de week gaat wandelen, is het ook haalbaar om meer kilometers te gaan wandelen en kunt u op de slotdag misschien wel 18 km aan.

Vertrekpunten
Het vertrekpunt voor de training wisselt elke week en wordt vooraf aan u doorgegeven door de organisatie. De routes worden uitgestippeld in Hilversum en omstreken. Af en toe kan er ook meegedaan worden met uitgezette wandelevenementen in het Gooi (5, 10 en 15 km). Bijvoorbeeld 1 van de dagen Gooise 4 daagse, avond 4 daagse, tochten in Lage Vuursche en Baarn.

Extra trainen
Naast het trainen op de maandagavond, is het de bedoeling dat u meerdere keren per week een extra wandeling gaat maken, alleen of met andere deelnemers die u leert kennen.

Eigen risico
U loopt op eigen risico. Weet u niet zeker of het verstandig is als u mee gaat wandelen, raadpleeg dan vooraf uw huisarts. Iedereen is verplicht om een reflectie/veiligheidsvest te dragen als het donker is.

Aanmelden voor wandelgroep
U kunt zich aanmelden voor een wandelgroep, door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Het is daarnaast ook de bedoeling dat u zich opgeeft (gratis) op de site van de Bas van de Goor Foundation, omdat we ons aansluiten bij deze landelijke Challenge.

Nationale Diabetes Challenge
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Als Hilversum (Diabetes) challenge nemen wij ook deel aan deze landelijke challenge. De laatste dag van de challenge (zaterdag 29 september) leggen we de laatste kilometers af en finishen we op het Challenge Diabetes Festival waar alle deelnemers uit het hele land samenkomen. Voor deze landelijke challenge kunt u zich hier aanmelden.